peyzaj
PEYZAJ PROJE

PEYZAJ PROJE UYGULAMA :

Peyzaj proje uygulama; park, bahçe, site, villa, otel gibi açık alanlarda yapılan yeşil alan düzenlemelerinin, daha önceden hazırlanmış bir peyzaj projesi doğrultusunda hayata geçirilmesidir.
Bir diğer söylem ile Peyzaj proje uygulama, açık alanların estetik ve işlevsel olarak düzenlenmesi amacıyla hazırlanan peyzaj projelerinin; altyapı çalışmaları, sert zemin uygulamaları, bitkilendirme ve peyzaj donatılarıyla birlikte sahada hayata geçirilme sürecidir.
1. YAPISAL PEYZAJ UYGULAMA
Yapısal peyzaj uygulama, peyzaj alanlarında sert zemin kaplamaları, yürüyüş yolları, merdivenler, duvarlar, oturma alanları, pergolalar, çöp kutuları ve aydınlatma gibi sabit ve dayanıklı yapı elemanlarının projeye uygun şekilde inşa edilmesi sürecidir.
TRAVERS-AHŞAP UYGULAMA-PANEL ÇİT
Travers; yani demir yolu kütüğü özellikle son 10 yılda peyzaj alanlarının gözdesi konumundadır. Özellikle country tarzda dizayn edilen bahçelerde travers malzeme vazgeçilmezlerdendir. Zeminlerde çim içinde adım taşı, ya da duvar, merdiven uygulamalarında sıkça kullanılan ve dekoratif bir malzemedir. Ahşap ürünler, havuz deck, adım taşı, teras döşeme, pergola, kameriye, duvar, bahçe kapısı gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Ayrıca bahçeleri sınırlandırmada kullanılan panel çit uygulamalarımız da mevcuttur.
süs havuzu
KÜP TAŞ - PARKE TAŞ DÖŞEME
Hazırlanan projeye göre uygun malzemeler ile zeminleri döşemekteyiz. Bu malzemeler arasında granit-bazalt-beton-traverten gibi doğal ve çimento bazlı ürünler yer almaktadır.


DOĞAL TAŞ DÖŞEME
Kullanıcı isteklerine göre oluşturulmuş peyzaj projelerine göre traverten, bazalt, kayrak, granit, dere taşı ve daha bir çok doğal taş uygulaması yapılmaktadır. Bahçe objeleri, banklar, çeşmeler, bahçe duvarları vs figürlerin yanı sıra, teras-havuz deck gibi zemin uygulamaları da doğal taşlar ile işinde deneyimli çalışma arkadaşlarımız ile alanlara aplike etmekteyiz.
çim uygulaması
2) BİTKİSEL PEYZAJ UYGULAMA
Altyapı işleri ile yapısal sert peyzaj elemanlarının uygulama işlemleri bittikten sonra, alana gerekli miktarda bitkisel toprak getirtilir ve kullanılması gereken makine veya ekipmanlar ile toprak düzenlemesi işleri yapılır. Tasarım projesine göre alana dizimi yapılan bitkilerin müşteriye son sunumu yapılır, değişmesi öngörülen veyahut eklenmesi-çıkarılması istenen bitkiler saptanır. Sonrasında, işinde yetkin peyzaj uygulama elemanları ile bitkiler peyzaj mimarı gözetiminde belirlenen yerlerine dikilir. Bitki dikimleri bitip, toprak tesviyesi düzenlendikten sonra sıra çim serim işlemine gelir. Çim serim işlemi araziye uygun şekilde gerçekleşir.